LANŠKROUN – Od konce října loňského roku musejí lanškrounští kvůli havarijnímu stavu budovy společenského domu využívat pro pořádání akcí náhradní prostory. Teď v projektu připravovaného kulturního domu nastal další posun.

V uplynulých týdnech probíhala demolice dřívějšího sálu kulturního stánku a přilehlého hotelu. Někdejší zlatnická vila zůstane na svém místě s tím, že se počítá s její rekonstrukcí. Aby projekt mohl dále pokračovat, musela radnice sehnat také potřebná razítka. “Projekt Společenského domu je ve fázi, kdy máme všechna platná stavební povolení na novostavbu, přístavbu, parkoviště a na kanalizaci,” řekl Radim Vetchý.

O dalším vývoji rozhodne zastupitelstvo města. “Nyní budeme připravovat podmínky pro výběrové řízení na dodavatele stavby. Bude to teda zakázka v nadlimitním řízení a zastupitelstvo bude na dalším jednání schvalovat výši úvěru,” sdělil starosta města Radim Vetchý.

Uzavření společenského domu mj. také značně ovlivnilo pořádání kulturních a společenských akcí ve městě. “Pokud mohu mluvit za Kulturní centrum Lanškroun, tak jsme velmi rádi, že se město Lanškroun rozhodlo nějakým způsobem spravit nebo opravit kulturní dům, neboť prostory tady na zámku jsou nedostatečné a novým kulturním domem se nám vlastně rozšíří možnosti,” řekla ředitelka Kulturního centra Lanškroun Jaroslava Havlíčková.

Pokud vše půjde podle plánů, měla by být výstavba kulturního domu zahájena na jaře roku 2017.