ilustrační foto Policie ČR, Ústí n.O.
ilustrační foto Policie ČR, Ústí n.O.

ORLICKOÚSTECKO – S blížícími se vánočními svátky počítáme v našem regionu jako každým rokem se zvýšeným pohybem vozidel na silnicích. Lidé budou více cestovat, aby zakoupili věci, kterými chtějí udělat radost svým blízkým. Také, aby opatřili vše, co k tradičním vánočním svátkům patří a zrekapitulovali a postupně se na vánočních večírcích rozloučili se stávajícím rokem.

Z tohoto důvodu apelujeme na řidiče, aby za volant vozidel usedali vždy odpočatí, dodržovali pravidla silničního provozu a to včetně nepožívání alkoholických nápojů před nebo během jízdy. Silniční kontroly budeme provádět v denních i nočních hodinách.

V nastávajícím období nás můžete také potkat i při kontrolách obchodních center, vlakových a autobusových nádražích a na místech s vyšší koncentrací osob, jako jsou vánoční trhy a oslavy spojené s rozsvěcením vánočních stromů na náměstích.

Obezřetnost v tomto období se určitě vyplatí osobám, které u sebe nosí větší finanční hotovost a mohly by se stát obětmi kapsářů. Protiprávnímu jednání nejsou imunní ani automobily zaparkované na parkovištích před nákupními domy a pietními místy. Překvapením by neměly být kontroly i lesních prostorů, jejíchž cílem bude předcházení krádeží vánočních stromků. Bez našeho povšimnutí nezůstanou ani rekreační a chatové oblasti.

Orlickoústečtí uniformovaní i neuniformovaní policisté budou dělat maximum pro bezpečnost všech občanů bydlících v našem regionu, ale i návštěvníků, které na Orlickoústecko přivede adventní čas, samotné vánoční svátky nebo oslavy konce letošního roku.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí