LANŠKROUN – Ve sportovní hale Střelnice v Lanškrouně sehráli dva zápasy místní volejbalisté s Rybníkem. V prvním utkání se z výhry radovali hosté a v mači druhém pro změnu domácí.

První set úvodního zápasu ovládli hráči Rybníka v poměru 11:25. Po jednoznačném prvním setu se lanškrounští ale zvedli a druhý prohráli těsnějším rozdílem 24:26, třetí set dopadl již v jejich prospěch 28:26. “Kluci se zlepšovali a tlačili do servisu, my jsme začali mít větší problémy s příjmem, což celou tu hru ovlivnilo. Chytl se jim dobře univerzál, kterej skládal dá se říct každej balon,”  řekl kapitán hostů Jan Horák. “Vždycky nám soupeř odskočí na dva, tři balóny a pak to těžko dotahujem. U některejch soupeřů se nám to dotahuje líp. Tady s Rybníkem, ten je kvalitní soupeř, opravdu každá chyba je trestaná,” sdělil kapitán domácích Michal Rybka.

S koncovkou čtvrtého setu se lépe vypořádali volejbalisté Rybníka a ovládli ho v poměru 24:26. “Prohráli jsme 1:3, na ten první set by jsme nejradši zapomněli, to bylo s jedenácti, to bylo tragický, ale ostatní tři sety se vždycky dohrávali v koncovce o dva body. Soupeř měl víc štěstí v koncovce, takže zaslouženě vyhrál,” řekl kapitán domácích Michal Rybka.

V tu chvíli před sebou hráči měli ještě druhý zápas. “Trošku ofrknem a pudeme do toho, uvidíme. Jsme starší, takže uvidíme, jestli se projeví i nějaká únava a pokusíme se vyhrát,” sdělil kapitán hostů Jan Horák.

V druhém zápase diváci viděli opět čtyř-setovou bitvu. Dvakrát 25:14 a Lanškroun vedl 2:0. Hosté se však nevzdávali a třetí sadu vyhráli 22:25. Poslední set tohoto volejbalového klání skončil 25:16 a z vítězství se tentokrát radovali domácí volejbalisté.