161010_dn-tri-nehody-tri-zdemolovana-auta
foto Policie ČR

ORLICKOÚSTECKO – V pátek 7. října 2016 pět minut po půl páté hodině ranní jsme vyjížděli na silnici mezi obcí Skořenice a Chocní k havárii osobního vozu do vzrostlého stromu. Šestačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Renault Twingo se patrně na rovném úseku komunikace ve směru od Skořenic plně nevěnovala řízení, přejela do protisměru, dále do silničního příkopu a tam přední částí auta narazila do vzrostlého listnatého stromu. Lehce zraněná řidička byla rychlou zdravotní pomocí převezena do nemocnice. Škodu jsme předběžně vyčíslili na 25 tisíc korun.

Téhož dne pět minut po třetí hodině odpolední narazila čtyřicetiletá řidička osobního vozidla značky Škoda Fabia na silnici mezi obcemi Sázava a Lubník do kovového zábradlí betonové propusti. Řidička se při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve směru na obec Lubník, také jako v předešlé události, zřejmě plně nevěnovala řízení, s vozem přejela do protisměru a tam čelně narazila do kovového oplocení betonové propusti. Nárazem se vůz přetočil na střechu. Zraněn při této události nikdo nebyl. Na dopravním prostředku a zábradlí byla škoda vyčíslena na 115 tisíc korun.

Na místě jsme dechovými zkouškami vyloučili, že by za nehodami stál alkohol.

Podobnou událost v dopravě jsme řešili i následující den 8. října 2016 po 19:00 hodině v obci Albrechtice. Sedmdesátiletý řidič jedoucí v osobním vozu značky Peugeot 106 při průjezdu pravotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu pozemní komunikace, najel do protisměrné části vozovky a dále do silničního příkopu, ve kterém levou přední částí peugeotu narazil u rodinného domu do betonové propusti. Po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl rychlou lékařskou pomocí transportován do nemocnice.
Bezprostředně po nehodě se i přes výzvu odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol, s tím, že se podrobí lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocnici, což měl později v lékařském zařízení bezdůvodně odmítnout. Na místě jsme mu zadrželi řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla. Škoda je předběžně vyčíslena na 20 200 korun.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí

[wzslider autoplay=“true“]