ilustrace_PCR_policejni vozidlo
ilustrační foto

ORLICKOÚSTECKO – Již týden pátráme po třech pachatelích, kteří údajně měli v noci loupežně přepadnout mladého muže v orlickoústeckém podchodu.

Napadený nám ve čtvrtek 29. září 2016 krátce po incidentu uvedl, že mezi jednou a půl druhou hodinou ranní, v podchodu pod křižovatkou ulic Královehradecká, Moravská a M. R. Štefánika, k němu nejprve přistoupili dva neznámí muži, kteří se ho dotazovali, zda má cigarety a nějaké drobné peníze. Když jim odpověděl, že nic nemá a odcházel od nich pryč, tak ho zezadu udeřili do hlavy. Při fyzickém útoku mu z ruky vyrazili mobilní telefon, který se pádem rozbil. Muž se snažil útoku bránit, ale třetí útočník ho napadl zezadu, až upadl na zem. Fyzické násilí vůči němu pokračovalo i tam, při prohledávání mu poškodili oděv a z jeho peněženky navíc odcizili několikatisícovou finanční hotovost. Z místa i s kořistí utekli neznámo kam.

Okradený a zraněný mladík musel po násilném incidentu vyhledat lékařskou pomoc.

Pokud nám můžete k případu sdělit jakoukoliv informaci, která by vedla k vypátrání pachatelů, sdělte nám ji prostřednictvím linky 158 nebo na telefonní číslo 974 580 320.

Za zvlášť závažný zločin loupež hrozí pachatelů až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí