ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zimní stadion v České Třebové byl dějištěm dalšího domácího zápasu hokejových Kohoutů v letošním ročníku krajské hokejové ligy.  Bojovat o body do tabulky tentokrát přijelo mužstvo z nedaleké Chocně.

Do druhé třetiny vstupovaly celky za smírného stavu 1:1, již ale po dvou minutách hry se z gólu radovali domácí v modrobílém, když se podařilo do sítě propasírovat puk Marku Hemskému. 2:1. Ve čtrnácté minutě druhé třetiny zakončil akci domácích důrazný Šimončič a Kohouti vedli 3:1.  Ke konci druhé třetiny se stále více ke slovu dostávali hosté, a v čase 38 minut 49 sekund předvedli spolupráci Prachař se Zavřelem, který snížil na 3:2. Poslední šanci druhého dějství obstaral choceňský Křečan.  “My jsme hráli velice dobře, hráli jsme od zadu, hráli jsme vlastně proti týmu, který je první v tabulce, takže více méně spokojenost,” řekl asistent trenéra, HC Spartak Choceň Hynek Souček.

Ve třetí třetině se hosté snažili vyrovnat stav utkání, což se málem podařilo Lukáši Pilařovi. Před koncem zápasu se domácí snažili zvýšit svůj náskok, k čemuž mohlo dojít po spolupráci Jindřicha s Pelánem. Své šance domácí neproměnili a pořekadlo nedáš dostaneš se tentokrát naplnilo. 37 vteřin před koncem třetího dějství vyrovnal Michal Křečan na 3:3. “Každej chvilku tahal pilku. My jsme se dostali do dvojbrankovýho vedení a trošičku bych řek, že nás to uchlácholilo a bohužel mě hrozně mrzí, že těch 20 vteřin před koncem jsme dostali ten třetí gól,” řekl trenér domácích Jaromír Jindřich.

Následovalo pěti minutové prodloužení, při kterém se v krajské lize hraje ve třech hráčích. Zápas rozhodl Domácí Tomáš Zadina, který po třech minutách a 27 vteřinách prostřelil hostujícího Bernarta. “Tři na tři, to je opravdu o jedné chybičce, přečíslení a potom už z toho je většinou gól,” sdělil asistent trenéra, HC Spartak Choceň Hynek Souček. “V letošní sezoně to byl jeden z nejlepších zápasů celkově, protože Choceň hrála velmi kvalitní hokej. Bruslivej hokej to byl. Myslím, že i takticky obě strany hrály jakoby výrazně dobře,” řekl trenér domácích Jaromír Jindřich.

Dva body do tabulky si tak připsali domácí, kteří další zápas sehrají v neděli 23. října v Chotěboři a ve středu doma přivítají Moravskou Třebovou.