LANŠKROUN – Závěrečný výběh “Zemské míle” se opět konal na stadionu Romana Šebrleho. Na oválu se během dne vystřídalo 139 závodníků všech věkových kategorií.

1 609 metrů – to byla vzdálenost, kterou bylo nutné uběhnout v rámci hlavního závodu. Mezi ženami se to nejrychleji povedlo Adéle Stránské. Ta trať absolvovala za 5 minut a 11 vteřin. Za reprezentantkou Iscarexu Česká Třebová doběhly druhá Jana Lehká (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí) a třetí Hana Krátká (Lanškroun).

O setiny sekundy se vítězem mužského měření sil stal Vojtěch Vondra. Ten si většinu závodu udržoval odstup od vedoucích běžců, ale v cílové rovince se prodral na první místo. Stejného času jako Vojtěch Vondra (Vencl tým Ústí nad Orlicí), tedy 4 minuty a 49 vteřin, dosáhli i druhý Vojtěch Mlynář (Vencl tým Ústí nad Orlicí) a třetí Petr Nechvíl (AC Choceň).

V celkovém hodnocení letošního ročníku “Zemské  míle” se na první třech příčkách umístili reprezentanti Vencl týmu Ústí nad Orlicí. Třetí byl Patrik Vebr, těsně pod vrcholem skončil Vojtěch Mlynář a prvenství připadlo Vojtěchu Vondrovi.

Ženám celkově kralovala Adéla Stránská (Iscarex Česká Třebová) před Lenkou Schauerovou (Atletika Polička) a Janou Lehkou (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).