ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Den otevřených dveří Orlickoústecké nemocnice byl oficiálně zahájen vedením nemocnice za účasti prvního náměstka hejtmana pardubického kraje a starostů okolních měst a obcí v seminární místnosti dětského oddělení. Své brány otevřela nemocnice v Ústí nad Orlicí již podruhé.

“Jsme si vlastně řekli, že to je otázka a cesta, jak otevřít nemocnice více lidem protože pokud nejsme nemocní, nejsme pacientem, tak do té nemocnice, nebo tam nemáme někoho za kým jdeme na návštěvu nejdeme,” řekl náměstek hejtmana Roman Línek.

Zájemci z řad široké veřejnosti si mohli jít prohlédnout některá vybraná oddělení, přičemž např. Interna momentálně prochází rekonstrukcí. Na oddělení dětském byla kupříkladu k vidění herní terapie či canisterapie a v nemocničním parku bylo možné si nechat bezplatně provést některá vyšetření. “Stánky většinou připravili naši zaměstnanci, já jsem taky hrozně rád a to mě překvapilo už na prvním ročníku, jak velice aktivně k tomu naši zaměstnanci přistoupili. Jak vlídně a vstřícně se snaží prezentovat nebo ne, snaží, ale prezentují svá oddělení a myslím, že to vytváří ten dobrý vztah k veřejnosti,” sdělil OIK TV ředitel nemocnice Jiří Řezníček.

Měření krevního tlaku, hladiny cukru či vyzkoušení tzv. opileckých brýlí si nenechala ujít řada návštěvníků.