ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na fotbalovém hřišti v Ústí nad Orlicí se hrálo další, tentokrát již 5. kolo fotbalové Divize C. Hráči domácí Jiskry přivítali mužstvo z Vysokého Mýta. Ve druhém poločase museli hráči z Vysokého Mýta dotahovat dvougólové manko.

Výkopu do druhého poločasu divizního derby se ujali hosté ve žlutých dresech, kteří si vypracovali množství příležitostí.

Půl hodiny před koncem řádné hrací doby pracovaly nervy na obou stranách. V 67. minutě fauloval hostující Michal Žák a obdržel žlutou kartu. V 74. minutě se faulu v pokutovém území dopustili domácí a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu Roman Konečný proměnil a hosté tak snížili na 2:1.

V 83. minutě na hřišti opět vzplály emoce, potyčku Patrika Chlebouna s hostujícím Tomášem Rezkem rozhodčí vyřešil pouze domluvou. O čtyři minuty později sudí ukázal žlutou kartu Pavlu Tomáškovi z Vysokého Mýta.

V závěru utkání se ještě pokusili hráči Jiskry neúspěšně dostat míč do soupeřovy brány a zanedlouho hvizd hlavního arbitra zápas ukončil v poměru 2:1 pro domácí.