ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tradiční sjezd horských kol na Pekláku se konal letos již pošesté. Na 47  závodníků letos čekaly dvě tratě nesoucí názvy Malinovka a Rolling Stones.

Do Bike Parku na Pekláku si i tento rok našla cestu řada jezdců. Ti se nejprve nechali lanovkou vytáhnout do prostoru startu. “Máme dvě kategorie. Muži a ženy a máme tu 47 závodníků, z toho jsou 4 ženy,” řekl Roman Malina, organizátor závodu.

A právě ženy se vydaly do závodu jako první. Po nich se na trať v minutových intervalech vydali také muži. “Trať není nijak pozměněná oproti běžnému ježdění jsou tam prudké pasáže, hodně velké skoky a je to celé v těžkém terénu,” sdělil Roman Malina, organizátor závodu.

Dosáhnout co nejlepšího času vyžadovalo jet na hraně rizika a vyhnout se technickým problémům. “Tratě jsou krásně vyschlé, až skoro prašné, což je možná trošku na obtíž některým závodníkům, ale rozhodně lepší než na blátě,” řekl Roman Malina, organizátor závodu.

Na každé trati účastníci jeli dvě měřené jízdy, přičemž se počítal pouze čas té nejlepší. Oba časy se poté sečetly a byl znám vítěz, jímž se mezi muži stal Aleš Rogožan a mezi ženami zvítězila Barbora Venkrbcová.