ČESKÁ TŘEBOVÁ – 17 z 27 volených zastupitelů se zabývalo problematikou převodu pozemků, na které má město předkupní právo. Společnost, jež v průmyslové zóně vybudovala překladiště, disponuje dalšími parcelami, pro které nenajde využití. Stavět by však na nich chtěla jiná firma. “Předchozí majitel to předává novému. Město si zachovává svá předkupní práva, tak aby mělo přehled o tom, co se v průmyslové zóně staví a za jakých podmínek,” vysvětlil význam schváleného usnesení starosta města Jaroslav Zedník.

V programu jednání došlo také na další diskusi ohledně stavby, která podle některých obyvatel zastiňuje kapli svaté Kateřiny. Zatímco podoba střechy objektu se s největší pravděpodobností měnit nebude, změny by se mohly dotknout zeleně, jak navrhl Milan Mikolecký. “Já jsem chtěl připomenout zastínění rotundy stávající zelení, která možná podle mínění občanů není zcela kvalitní a která by stála za úpravu. Myslím, že bychom měli najít nějaké rozumné architektonické řešení,” řekl zastupitel Mikolecký. “Samozřejmě to naráží na legislativu, na památné stromy. Je to víc administrativní záležitost než technická, takže věříme, že se nám to do podzimu podaří vyřešit,” uvedl k problematice starosta Zedník.

Prostor vyjádřit se dostala i českotřebovská veřejnost. Paní Babková se zajímala o stav záměru soukromého vlastníka, který by údajně chtěl z cesty propojující lokalitu Vily s parkovištěm u obchodní zóny udělat silnici pro motorová vozidla. “Do současné doby jsme nedostali technické řešení tak, abychom ho mohli posoudit a seznámit s ním všechny občany, kterých se to dotkne. Víc to nemá cenu komentovat, protože se pohybujeme v oblasti návrhu jakéhosi technického řešení,” sdělil OIK TV starosta Zedník.

Příští jednání českotřebovských zastupitelů je naplánováno na 26. září.