ČESKÁ TŘEBOVÁ – Konec prázdnin se pomalu blíží a ve školách tak finišují opravy a rekonstrukce. Výjimkou nejsou ani vzdělávací instituce v České Třebové.

V rámci letních oprav a údržby školských zařízení probíhají větší akce ve dvou školách. “Na ZŠ Nádražní probíhá výměna oken na tom celém objektu a na ZŠ Ústecká pouze probíhají práce na zpevnění parkovací plochy,” řekl Karel Švercl vedoucí Odboru rozvoje města a investic.

V loňském roce na Základní škole Nádražní probíhaly opravy sociálních zařízení v prvním a druhém patře. Letos se škola pustila do výměny padesáti oken, která přišla na 420 tisíc korun včetně daně, které putovaly z rozpočtu města. “Přínos pro školu bude určitě ten, že okna se budou krásně zavírat a otvírat, protože ta stará okna byla hodně stará a místy v zimě jimi profukovalo, takže určitě pro děti to bude mít ten komfort, že nebudou muset se prát s okny,” sdělil ředitel ZŠ Nádražní Radim Kolář.

Okna bude možné zastínit novými roletami a učebny byly také vymalovány. Ve třídách budou žákům a učitelům sloužit nové elektronické výukové pomůcky. “Tři interaktivní tabule vč. pojezdů.  Budou to vlastně ty nejvyšší řady, které jsou momentálně k dispozici a naše škola bude mít téměř 100% pokrytí tříd interaktivními tabulemi,” řekl Radim Kolář.

Na Základní škole v Ústecké ulici mají nové parkoviště za 150 tis. korun, nová parkovací místa nejsou jedinou novinkou. “Byla zahájena rekonstrukce a nátěr oplocení kolem nové školy. Z prostředků školy jsme nechali vyrobit botníky do školičky a zakoupila se další interaktivní tabule, která bude v první třídě,” sdělil OIK TV ředitel ZŠ Ústecká Stanislav Beneš.

Žáci, kteří zanedlouho opět usednou do lavic se tak mají na co těšit.