ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na stadionu Pod Jelenicí v České Třebové proběhlo Mezinárodní mistrovství Českého klubu německých ovčáků. Soutěž byla také kvalifikací na říjnové mistrovství světa v Německu.

Účastníci museli úspěšně zvládnout tři soutěžní oddíly A, B a C tedy stopy, poslušnost a obranu, přičemž každý je bodován a v každém bylo možné získat maximálně 100 bodů. Podmínkou kvalifikace na MS byl zisk minimálně 270 bodů a přitom v oddílech B a C nesměli nasbírat méně než 80 bodů. Stopování probíhalo v Žichlínku a na českotřebovském stadionu poslušnost a obrana. O pět postupových míst se ucházely desítky zájemců. Každý psovod mohl ale startovat pouze s jedním svěřencem.

Účastníky přivítalo slunečné počasí. “Proti loňskému roku jsou určitě všichni opravdu nadšení, protože loni probíhalo toto mistrovství při nějakých pětatřiceti až skoro sedmatřiceti stupních, což je pro německého ovčáka i v našich podmínkách přeci jenom trošku dost,” řekla Iveta Skalická, ředitelka soutěže.

Vítězem Mezinárodního mistrovství Českého klubu německých ovčáků se stal s počtem 295 bodů Marek Černý s Extreme Orex Aykmar.