160713_DN SEDIVEC
Foto PČR z místa dopravní nehody u obce Šedivec

ORLICKOÚSTECKO – Na křižovatce, kde v létě roku 2013 vyhasly životy tří lidí, se včera odpoledne opět bouralo.

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala v úterý 12. července 2016 provoz na křižovatce protínající silnice I. třídy č. 11 a II. třídy č. 360 v katastru obce Šedivec. Krátce po půl třetí hodině odpolední zde jednadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Ford Mondeo patrně nedal při odbočování z hlavní silnice vlevo přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu značky Hyundai Santa Fe řízeném sedmatřicetiletým řidičem. Následně se oba dopravní prostředky čelně střetly a vlivem nárazu byl hyundai odražen na přední část dvou stojících automobilů. Ty v křižovatce stály na vedlejší silnici a jejich řidiči dávali přednost v jízdě účastníkům silničního provozu jedoucích po hlavní komunikaci. Při nehodě utrpěla pětičlenná osádka fordu i řidič hyundaie zranění, se kterými bylo pět osob převezeno rychlou záchrannou službou do nemocnice. Jeden spolujedoucí muž musel být pro vážná zranění transportován letecky. Na místě jsme provedli u řidičů dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem negativním. Provoz byl po dobu dokumentování nehody tři hodiny řízen kyvadlově.

O pár desítek minut později se v místě stala další dopravní nehoda. Řidičku „osobáku“ odbočující z hlavní silnice přehlédl za ní jedoucí řidič a do zadní části auta naboural. Tento přestupek v dopravě jsme na místě vyřešili blokovou pokutou ve výši 500 korun.

V tomto období zvlášť apelujeme na řidiče mířící na dovolené, rodinné výlety, cesty spojené s odvozem dětí na letní tábory, aby se nejen v hustém provozu, ale i při projíždění místem dopravní nehody plně věnovali řízení vozidla a sledovali situaci v provozu. Tím mohou předejít dopravním kolizím a nepříjemnostem s nimi spojenými.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí