ČESKÁ TŘEBOVÁ, KOZLOV – Kozlovský kopec bývá většinou cílem turistů, minimálně jednou za rok ho však zdolávají i běžci. Závodníci, kteří se rozhodli poměřit síly v rámci 25. ročníku “Běhu na Kozlovský kopec”, využili k rozcvičce okolí českotřebovské ulice Habrmanova, odkud se startovalo.

Hned v úvodu 5,2 kilometru dlouhého výběhu se vedení Radek Hübl. Jeho náskok se nikomu nepodařilo stáhnout ani ve stoupání alejí Maxe Švabinského, a tak zvítězil potřetí v řadě. Na Kozlovský kopec doběhl za 18 minut a 22 vteřin s více než minutovým náskokem na druhého závodníka.

Tím se stal Miloš Kratochvíl. Reprezentantovi Hvězdy SKP Pardubice vyšel finiš, když za sebou nechal Michala Horáčka a další. Na třetí pozici se umístil Jan Havran z Iscarexu Česká Třebová.

Barvy stejného oddílu hájí vítězka ženského závodu Michaela Stránská, které vrcholí příprava na ME v běhu do vrchu. Českou republiku bude reprezentovat i sestra vítězky a klubová kolegyně Adéla Stránská. Ta skončila druhá před Ivanou Bokovou z OB TJ Sokola Žamberk.