ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Tenisový turnaj “Rieter Open” vrcholil semifinálovými zápasy ve dvouhře. Po dvou třísetových bitvách bylo jasné, že finále bude bez české účasti. Dominika Kellovského totiž vyřadil Polák Paweł Ciaś. Bělorus Uladzimir Ignatik si zase poradil s Václavem Šafránkem.

Posledně jmenovaný hráč si ale mohl spravit chuť ve finále čtyřhry. Ve dvojici s levákem Filipem Doleželem se utkali s Davidem Pichlerem z Rakouska a Filippem Kekerchenim z Ukrajiny. První sadu vyhrál český pár 7:5, druhou získalo zahraniční duo výsledkem 6:1. Rozhodnutí tak přinesl až super tie-break, ve kterém Šafránek s Doleželem zvítězili 10:6. Vítězové převzali poháry a rozdělili si odměnu ve výši šesti set a dvaceti dolarů.

Možná i o dojmech z finále čtyřhry se hovořilo v Hernychově vile, kde starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek přivítal sponzory, partnery a přátele turnaje. Mezi ně se od letošního ročníku zařadil také švýcarský velvyslanec Markus-Alexander Antonietti.

Finále dvouhry nabídlo souboj Pawła Ciaśe z Polska a Uladzimira Ignatika z Běloruska. První set byl jasně v režii druhého jmenovaného, jenž vyhrál 6:1. Druhá sada nabídla divákům dramatičtější podívanou. Ciaś se zlepšil, ale i přesto se nakonec před svým soupeřem musel sklonit. Po hodině a deseti minutách a výsledku 6:4 zvítězil Ignatik 2:0 na sety.

Vítěz turnaje si v Ústí nad Orlicí vybojoval odměnu ve výši čtrnácti set dolarů.