ČESKÁ TŘEBOVÁ – V areálu českotřebovského Gymnázia se konal již 19. ročník akce Streetball Cup nesoucí podtitul Memoriál Mistra Jana Husa. Hru na jeden basketbalový koš a doprovodné soutěže si přišla užít řada hráčů i diváků.

Zápasy ve streetballu nebo-li městské variantě basketbalu probíhaly na dvou hřištích na která pořadatelé položili speciální povrch a na čtyřech klasických asfaltových plochách. Celkem se přihlásilo 38 týmů z celé republiky složených z 5 pěti hráčů, přičemž 2 byli náhradníci.

Složit družstvo a přijít si zahrát mohl prakticky kdokoliv. Omezením byla pouze maximální kapacita tj.30 týmů mužů a 10 týmů žen. “Takovou zajímavostí je, že samozřejmě tady hrajou ligový hráči i reprezentanti ale samozřejmě i úplný amatéři. Na tom si hodně zakládáme a jsme rádi, že to funguje,” řekl Marek Trejtnar, organizátor turnaje.

Memoriálu Mistra Jana Husa se zúčastnily i vice mistryně světa z roku 2010 Ilona Burgrová a  Edita Šujanová. Patronát nad letošním ročníkem přijal reprezentant České republiky Kamil Švrdlík.

V individuálních soutěžích se mohli sportovci utkat v trojkách, smečích nebo se pokusit vsítit, co nejkurióznější koš. Připraven byl i doprovodný program pro diváky. Vítězem turnaje v mužské části se stal tým Motýlci 2 a mezi ženami nenašel přemožitele tým Hipsterky.