LANŠKROUN – Od 4.  dubna do 29. května probíhala v Lanškrouně první etapa oprav ulice T.G. Masaryka od výjezdu z Pivovarského náměstí k budově, které se říká Skokanské můstky. Opravy teď pokračují v dalším úseku. Obyvatelé a návštěvníci Lanškrouna se tak stále potýkají s dopravními omezeními. Stavební práce nyní probíhají od okružní křižovatky po vjezd na Pivovarské náměstí. V rámci druhé etapy je vjezd na náměstí Jana Marka Marků umožněn pouze ulicí Svatopluka Čecha a výjezd ulicí 5. května. “Projekt byl rozdělen na etapy z důvodu potřeby zajištění přístupu a dopravní obslužnosti v dané lokalitě,” sdělil OIK TV Dominik Barták, mluvčí Pardubického kraje.

Kvůli probíhajícím stavebním pracím museli být také upraveny trasy svozu komunálního odpadu. Oprava ulice neznamená změnu pouze pro řidiče, ale také pro pěší. Rekonstruovat se bude zhruba 1900 m2 chodníků a 17 stožárů veřejného osvětlení. “Nejzásadnějším co se týče řešení stavby je rozšíření křižovatky ulic Nádražní, T.G.Masaryka a 5.května, kde bude křižovatka rozšířena o jeden jízdní pruh,” řekl Jiří Zatloukal, referent Odboru investic a majetku.

Objízdná trasa je vedena přes obce Horní a Dolní  Čermná, linkové autobusy jezdí po objízdné trase přes ulici Opletalova, kam byla také přemístěna zastávka Lanškroun, Pivovar. Dokončení je plánováno do 31. července 2016.