160614_MONIKA SIMONOVA DRUHA NA MSČESKÁ TŘEBOVÁ / LUBLAŇ – Českotřebovská cyklistka Monika Simonová vybojovala druhé místo v časovce na světovém poháru ve slovinské Lublani.

Závod se konal  12.června v rámci světové série UCI Gran Fondo a závodnice týmu Cyklotrénink F.Trkal  nastupovala jako první . Na trase dlouhé 22km se jezdilo velmi rychle a také Monice se podařilo projet trať průměrem  41km/h. V konečném pořadí v kategorii masters A to nakonec stačilo na výborné druhé místo.

„Byl to velmi pěkný závod, jak organizačně zajištěný tak i trať byla výborná. S výsledkem jsem velmi spokojená  a doufám, že ještě letos přidám další podobné výsledky…“ , řekla k závodu Monika.

Na konci května se Monika Simonová zúčastnila tradičně amatérského mistrovství světa v Itálii. I zde se dařilo, i když titul z loňského roku se obhájit nepodařilo. V silné konkurenci se podařilo vybojovat druhé místo.

Monice se podařilo navázat na své předchozí výborné výsledky i přes těžká zranění v loňském a předloňském roce.  Nyní  má výborně rozjeté i celoroční soutěže, kde v extralize masters drží průběžnou vedoucí pozici a v moravském poháru je na druhém místě.

Poděkování patří firmám: Armat spol. s r.o . Elektro Franc, Eko Bi,s.r.o., Rydo spol. s r.o., Město Česká Třebová, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Pivovar Faltus, In Core Fitness, Skalický Transport, Stavebniny Ureš, Velkoobchodcyklo.cz, Sportovnímu areálu Jedlová a R. Houdovi za podporu v přípravě Moniky Simonové.

Pavel Veit