160601_7 MISTO NA MRC STARSICH ZAKU VOLEJBALČESKÁ TŘEBOVÁ / JINDŘICHŮV HRADEC – Ve dnech 6. – 8. 5. 2016 se v krásné sportovní hale v malebném městě na jihu Čech, Jindřichově Hradci, konalo mistrovství republiky starších žáků ve volejbale.

Stejně jako již po několik let v řadě i s účastí chlapců z českotřebovského Sokola II a stejně tak jako i po jiné poslední roky byli sokolové z České Třebové jedinými zástupci Pardubického kraje v této chlapecké věkové kategorii.

Předpokladem pro účast ve finálové části, tzn. na turnaji 16 nejlepších družstev v republice, bylo projít kvalifikačním sítem. To se povedlo a cesta na finálový turnaj byla otevřená.

Cílem trenérů bylo obhájit 10. místo z letošního Českého poháru, a pokud by se povedlo toto umístění ještě o nějakou tu příčku vylepšit, tak by to považovali za skvělý úspěch.

Bohužel před odjezdem se hráčský kádr z důvodu zranění a nemocí zúžil na číslo šest, (což je minimální počet hráčů, aby mohlo družstvo k utkání vůbec nastoupit), naštěstí se jeden z kluků alespoň částečně uzdravil, a tak odjezd byl pro ostatní hráče a i trenéry o něco veselejší.

Chlapci odehráli 8 kvalitních utkání. Všechna utkání byla poměrně vyrovnaná, pouze v zápase s pozdějším mistrem ČR, týmem ČZU, byla na straně soupeře patrná převaha a vyšší herní kvalita. V zápase o konečné 7. místo s Kometou Praha jsme soupeře v prvním setu jasně převálcovali a v setu druhém chlapci předvedli obrovskou bojovnost a chuť zvítězit, když v koncovce otočili nepříznivý vývoj a nakonec vyhráli 26:24.

Sedmé místo na MČR opět potvrdilo, že mladí volejbalisté ze Sokola II patří do republikové TOP desítky, a to ještě s rezervou a je příslibem do příští sezóny, a to i proto, že družstva soupeřů byla letos s převahou složena z koncových ročníků (r. n. 2000) na rozdíl od našeho družstva, které bude mít tuto výhodu až v sezóně příští.

TJ Sokol Česká Třebová II a město Česká Třebová reprezentovali (abecedně) :

Jaško Daniel, Jirásek Jiří, Kaška Petr, Olejár Adam, Tecl Vojtěch, Unzeitig Ondřej, Vovk Robert.

Trenéři: Vašina Lubomír, MUDr. Olejár Marko

M. Opatřilová