ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Úterní program pokračoval na Mírovém náměstí dnem životního prostředí a přehlídkou dravců. Na sportovištích soupeřili školáci ve vybíjené. Možná i někteří z účastníků turnaje se později přesunuli na Mírové náměstí za kulturou. Vystoupil např.  Tomáš Kočko s cimbálovou kapelou.

Středeční ráno odstartovaly sportovní hry mateřských škol. Po obědě soupeřili mladí sportovci v plaveckých štafetách a vodním pólu. V Cakli proběhl dětský den outdoorových aktivit. Hlavní kulturní program na Mírovém náměstí se rozběhl koncertem Františka Uhlíře a kapely.

Orlickoústecký rodák a přední jazzový kontrabasista tentokrát dorazil se skupinou nazvanou Prague – Vienna – Connection. Sestavu utvořili František Uhlíř a Jaromír Helešic na české straně a dvě hudebnice z rakouské metropole, zpěvačka Dorothea Jaburek a pianistka Julia Siedl.

Vrcholem středečního večera měl být koncert formace pod názvem Supergroup.cz. Na jednom pódiu tak společně stály legendy české rockové scény jako Michal Pavlíček, Kamil Střihavka, Vladimír Guma Kulhánek, Roman Dragoun či Jan Hrubý, které doplnil Miloš Meier. Několik kohoutů na jednom smetišti se však snáší bez potíží.

Čtvrteční ranní program začal běžeckými štafetami základních škol. Studenti UMPRUMKy prezentovali na náměstí svoji činnost a střední školy hrály softbal. O dalším průběhu Města v pohybu se dozvíte v příštích Zprávách regionu.