160601_LUBOS VASINA TRENEREM ROKUwww.cvf.cz – Poslední sobotní večer patřil v brněnském Městském divadle českému volejbalu. Opět po roce se zde totiž konal slavnostní galavečer, spojený s vyhlášením nejlepšího volejbalisty a volejbalistky uplynulé sezony.

Tradiční cenu z dílny sklárny MOSER převzal Lubomír Vašina, který zvítězil v kategorii o nejlepšího trenéra družstva chlapců. VK Ostrava gratulujeme našemu trenérovi k tomuto ocenění!

Trenér mládeže VK Ostrava a TJ Sokol Česká Třebová II. Je jedním ze strůjců současného vzestupu mládežnického volejbalu v Ostravě a mimo jiné také stojí za umístěním TJ Sokola Česká Třebová II ve špičce žákovského volejbalu v Čechách. Trenér, který je velmi emoční s velkým osobním nasazením. V současné době šéftrenér VK Ostrava.

Třicetiletá praxe volejbalového trenéra se zkušenostmi trenéra Českých reprezentačních družstev (muži, junioři, akademici).V minulé sezoně získal se svými družstvy mimořádných úspěchů. Byl jediným trenérem, který se podílel a trénoval mládežnická družstva a se všemi získal některou z medailí:

  • místo na M – ČR mladších žáků, TJ. Sokol Česká Třebová II.
  • místo na M – ČR starších žáků, TJ Sokol Česká Třebová II.
  • místo v Českém poháru mládeže, TJ Sokol Česká Třebová II.
  • místo na finálovém turnaji ČR kadetů, VK Ostrava
  • místo na finálovém turnaji ČR juniorů, VK Ostrava
  • místo v základní části extraligy kadetů v Polsku, VK Ostrava

Již desátou sezonu hlavní trenér reprezentačního akademického družstva ČR. Několik let je trenérem KCM Pardubického kraje, které se stabilně umísťuje na příčkách nejvyšších v memoriálech R.Myslíka, Mistrovství krajů ČR. V letošní sezoně již stihl být s družstvem kadetů na finálovém turnaji na 3. místě a v základních skupinách v Polské extralize juniorů a kadetů na 1. místě resp. na místě třetím za oddíl VK Ostrava.

Martin Němec