ORLICKOÚSTECKO – Policie obsazuje stále častěji silnice po celé republice. Na chytání neukázněných řidičů využívá veškerou možnou techniku. Nejezdíte podle předpisu a postih se Vám stále vyhýbá? Neradujte se, bude hůř!

Také na silnicích po celém Orlickoústecku probíhají v intenzivní míře policejní kontroly. “Ty jsou nejen na silnicích prvních, ale i druhých a třetích tříd. Jsou zaměřeny na rychlost jízdy, požívání alkoholu před a během jízdy a na to zda řidiči používají zádržné systémy,” řekla pro OIK TV policejní mluvčí Lenak Vilímková.

Vidět je ve větší míře můžeme u silnic při klasické kontrole či měření rychlosti nebo ve služebních vozech za vydatné pomoci nejmodernější techniky sloužící na chytání rychlých řidičů. “Policisté k silničním kontrolám využívají jak pomalovaná služební vozidla, tak i nepomalované verze policejních vozidel,” dodala Vilímková.

Neukázněným řidičům se cesta po silnicích vydatně zhorší. Současný stav počtu policejních kontrol a hlídek není konečný. “Kontroly zaměřené na silniční provoz probíhají téměř každý den v týdnu. S blížícím se koncem školního roku a začátkem letních prázdnin se kontroly zintenzivní po celý den,” dodala Vilímková.

A tak se s kontrolami nebo hlídkujícími auty s rychlostními radary na silnicích našeho regionu budeme moci setkat i v nočních či brzkých ranních hodinách, kdy si někteří řidiči pletou každodenní cestu do práce se závodní dráhou ohrožující všechny ostatní na silnici.