160426_VOLEJBALISTE UHAJILI PRISLUSNOST V EXTRALIZE KADETUČESKÁ TŘEBOVÁ – Zaplněná hala ZŠ Nádražní hnala za vítězstvími a udržením se v extralize kadetů hráče místního SOKOLA II. Po dva hrací dny bojovalo pět družstev o dvě místa v nejvyšší soutěži ČR. Soupeři našich úspěšných loňských starších žáků, kteří se svými úspěchy (2. místo na M-ČR a ČP) dostali do absolutní špičky ČR v této kategorii, byla družstva z Prahy, Liberce, Plzně a Ústí nad Labem.

Na palubovce byl k vidění špičkový kadetský volejbal a přesto, že v družstvu po odchodech do center SCM chyběli Lukáš Vašina (Ostrava, ten v novém působišti přispěl k mistrovskému titulu) a Radim Šulc (Zlín) odehráli kluci všechna utkání v plné koncentraci a po bojovném výkonu nepoznali hořkost porážky, když postupně porazili:

T.J. SOKOL Česká Třebová II. –  Slavia VŠ Liberec                        3 : 1   (-19,19,16,23)

T.J. SOKOL Česká Třebová II. – SK Volejbal Ústí nad Labem     3 : 1   (20,20,-26,20)

T.J. SOKOL Česká Třebová II. – USK Slavia Plzeň                         3 : 0   (20,15,16)

T.J. SOKOL Česká Třebová II. – Dansport Praha                           3 : 0   (17,22,19)

Společně s naším kadetským družstvem vybojovali extraligovou příslušnost hráči z Ústí nad Labem.

Na úspěchu a reprezentaci Českotřebovského volejbalu se podíleli:

Hráči:
Blažek Martin, Tecl Vojtěch, Olejár Tomáš, Unzeitig Ondřej, Olejár Adam, Stránský František, Král Adam, Kaška Petr, Chrobák Adam, Bíl Jan, Hofman Oskar, Jirásek Jiří Trenéři: MUDr. Marko Olejár, Lubomír Vašina

Samozřejmě jsme velice rádi za tato vítězství, ale opět začíná nikdy nekončící shánění finančních prostředků k zajištění příští sezony. Je potřeba poděkovat rodičům a trenérům a těm, kteří přispěli a dali tak možnost tomuto kolektivu nejvyšší soutěž absolvovat a reprezentovat tak sebe, oddíl SOKOLA II. a město Česká Třebová.

Pro příznivce českotřebovského volejbalu Lubomír Vašina