LANŠKROUN – Již několik let si místní i přespolní stěžují na stav silnice v ulici T. G. Masaryka. Ještě v tomto roce by ale hlasy vyjadřující nespokojenost mohly utichnout. V nejbližších dnech bude zahájena rekonstrukce, která proběhne ve dvou etapách. “Od výjezdu z Pivovarského náměstí k budově, které se v Lanškrouně říká ´Skokanské můstky´. V druhé etapě se zrekonstruuje část ulice od kostela Máří Magdalény po výjezd z Pivovarského náměstím,” sdělil OIK TV místostarosta města Bohumil Bernášek.

Práce na prvním úseku jsou naplánovány na termín od 4. dubna do 29. května. Od 30. května do 31. července projde úpravou druhá zmiňovaná část komunikace.

Opravu silnice zajistí Pardubický kraj. Ten však zatím odsunul rekonstrukci mostu přes Třešňovský potok. “Oprava je velmi drahá. V tuto chvíli ještě vydrží, nicméně je to havarijní stav, který budeme řešit následně,” uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Za přibližně devět a půl milionu korun bude opraveno 566 metrů silnice. “Staveniště bylo předáno pro část komunikace i rekonstrukci v souvislosti se státní dotací, kterou jsme obdrželi ze Státního fondu dopravní infrastruktury v letošním roce,” řekl hejtman Netolický. “Přičemž by mělo dojít k rozšíření odbočovacího pruhu tam, co dnes stojí, a on tam zůstane, zmrzlinový stánek,” doplnil místostarosta Bernášek.

V rozpočtu města Lanškroun jsou vyčleněny dva miliony korun na další práce. “Město bude dělat rekonstrukci veřejného osvětlení a dále bude rekonstruovat jednu stranu chodníku,” uzavřel Bohumil Bernášek.