ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovci z řad veřejnosti i studentů Vyšší odborné školy a Střední školy technické mohou po očku pozorovat, jak v lokalitě Skalka probíhá výstavba budoucí tělocvičny.

Stroje se v areálu střední školy pohybují již od začátku letošního roku. Akce, jejímž investorem je Pardubický kraj, byla zahájena bouráním. “Proběhla demolice části kotelny a komína, nyní jsou na řadě zemní práce. Vše probíhá podle harmonogramu, Pardubický kraj sleduje stavbu detailně prostřednictvím stavebního dozoru,” sdělil OIK TV hejtman Martin Netolický.

V současné době už se objekt budoucího sportoviště začíná rýsovat. Veškeré práce jsou naplánovány tak, aby mohla být tělocvična uvedena do provozu v době, kdy se sportovci přesouvají z venkovních hřišť. “Pokud vše půjde tak, jak má a nedojde k něčemu mimořádnému, tak stavba by měla být dokončena v podzimních měsících. S vysokou pravděpodobností v listopadu letošního roku,” nastíníl harmonogram akce Martin Netolický.

Pardubický kraj výstavbu uhradí ze svého rozpočtu. Sportoviště bude sloužit především studentům Vyšší odborné školy a Střední školy technické. “Stávající tělocvična je malá a nedostatečná pro řadu sportů. Například florbal, basketbal, házená, sálový fotbal, nic z toho se tady nedá provozovat,” řekl vedoucí komise tělesné výchovy VOŠ a SŠ technické Jan Kovář.

Novou tělocvičnu ale bude moci využívat i veřejnost. Ta by se na místo měla dopravit po opravené příjezdové cestě, jejíž rekonstrukci společně s úpravou parkovacích ploch má zrealizovat město Česká Třebová.