160317_VOLEJBALISTE SOKOLA MEZI NEJLEPSIMI V KRAJIPARDUBICE / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po vítězství v okresní anketě o nejlepší mládežnické družstvo okresu se úspěšně oddíl TJ. Sokola Česká Třebová II. oddílu volejbalu neztratil ani na vyhlašování nejlepších družstev mládeže v pardubickém kraji. V Pardubicích v klubu ABC se vyhlašovali nejlepší sportovci pardubického kraje a mezi třemi nejlepšími (bez pořadí) se umístil i náš mládežnický oddíl a po boku dalších ikon třebovského sportu Haně Brusenbauchové a Michaely Stránské si tak zaslouženě odvezli předávanou plaketu. Připomeňme si za co v loňské sezoně tento oddíl sbíral oprávněná ocenění:

Mládežnický oddíl volejbalu T.J. SOKOL Česká Třebová II

Mládežnický volejbal měl v roce 2015 výjímečné a mimořádné výsledky a úspěchy. Největší za posledních několik let a navázali tak na mistrovský titul z roku 2013 v kategorii U 13. Mládežnický oddíl se stal v roce 2015 již počtvrté nejlepším družstvem v anketě o nejlepšího sportovce okresu a je nominován do ankety pardubického kraje.

  • stal se nejúspěšnějším žákovským oddílem z celé České republiky
  • mladší žáci se stali „vicemistry České republiky“, vyhráli K.P.I.třídy, a 1. Kolo M-ČR, tři hráči tohoto týmu jsou ve výběrech ČR a ve výběru KCM Pardubického kraje
  • starší žáci se stali „vicemistry České republiky, skončili na 2.místě v Českém poháru, dlouhodobé soutěži a vlajkové lodi ČVS, vyhráli bez ztráty setu K.P.I.třídy a stáli na bedně (2.místo) resp. 1.místo (Polsko) na prestižních mládežnických turnajích Inter – cup Ostrava a mezinárodní turnaj v Polské Bielsko – Biale (účast č zemí). Dva hráči jsou ve výběrech ČR
  • kadeti, hrají extraligu (nejvyšší soutěž ČR) a rovnají se tak s největšími centry SCM z naší republiky
  • junioři, hrají stabilně na špičce I. ligy a atakují vždy postup do extraligy juniorů, kde hrají družstva SCM a rezervy extraligových oddílů mužů.

Pro fanoušky a příznivce českotřebovského volejbalu Lubomír Vašina