LANŠKROUN – Již pošesté v historii se prostory místního Domova pro seniory rozzářily barvami jara. Ve čtyřech dnech se zde konala velikonoční výstava spojená se “Soutěží o nejkrásnější vajíčko Lanškrounska pro rok 2016”.

Přehlídka barev a tvůrčích přístupů, kterou opět uspořádala lanškrounská pobočka Svazu tělesně postižených, představila díla mnoha autorů. Tím nejmladším byl osmiletý chlapec, nejstarším devadesátiletý kmet. Návštěvníci si mohli prohlédnout výtvory pocházející z okolí, ale i Šumperka, Zábřeha na Moravě či Prahy. Do soutěže bylo přihlášeno 247 vajíček.

Nápaditosti se meze nekladly. K vidění tak byla vajíčka od nejrůznějších opeřenců od slepic až po pštrosy. Někteří však využili i další materiály. Jednotlivé exponáty byly vyzdobeny prostřednictvím celé řady technik.

Nejkrásnějším vajíčkem šestého ročníku se podle odborné poroty stalo to od Jitky Jurkové. Druhým místem se může pochlubit Marcela Dolečková. Třetí příčku obsadila Blanka Svetlíková. V kategorii “Technika” byla oceněna Ivana Krejsová. Originalita byla vyzdvihnuta u Soni Klímové.

V návštěvnické anketě bylo nejúspěšnější marcipánové vajíčko s designem Mimoně od Ivany Krejsové.