ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V 17. kole fotbalové divize se hráči Jiskry poprvé v jarní části soutěže představili na domácím hřišti. Soupeřem jim byl Dvůr Králové nad Labem. V prvním poločase zápasu viděli diváci 4 branky.

Druhé dějství utkání bylo zahájeno za stavu 2:2. Domácí mohl poslat do vedení jejich nejlepší střelec Jan Souček, ale svůj přímý volný kop nasměroval pouze do zdi. Hosté zahrozili rychlým protiútokem. Ondřej Janouch ale zaváhání hráčů Jiskry nepotrestal. I domácí se snažili ohrozit branku soupeře, ale častokrát je zastavila vlastní nepřesnost. Hosté i nadále spoléhali na rychlé brejky. Jeden z nich málem vyšel. František Fejk ale mířil pouze do tyče a střídající Václav Hák míč do sítě nedorazil.

V normální hrací době se už ani jednomu z týmů nepodařilo skórovat. Rozhodnout tak musel penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější domácí, když se trefili čtyřikrát, zatímco dva pokusy královédvorských zneškodnil brankář Jakub Krátký.

Druhý bod do tabulky si po vítězství 4:3 na penalty připsala orlickoústecká Jiskra, jejíž hráči jsou po 17. kolech šestí.