LITOMYŠL – Souboj dvou zklamaných. Tak by bylo možné nazvat duel vyřazených semifinalistů “Krajské hokejové ligy”. V prvním ze dvou zápasů o 3. místo se českotřebovští Kohouti vydali do rodiště Bedřicha Smetany, aby poměřili síly s Litomyšlí.

Lepší vstup do utkání zaznamenali hosté. Útočníci z první formace Kohoutů měli několik šancí, ale skórovat se podařilo obránci Janu Škvorovi. Ten v páté minutě zužitkoval Vlčkovu přihrávku zpoza branky. Asistenci si připsal i Hemský.

Druhému gólu hostí předcházely příležitosti před oběma brankami. Ve 20. minutě si před tou litomyšlskou nejlépe počínal Jindřich Zítka, jemuž asistovali Fischer a Jindřich. Na rozdíl tří branek zvýšil po změně stran Marek Hemský, který v 25. minutě střelou z úhlu završil akci Vlčka se Škvorem.

Domácí vrátil do utkání ve 30. minutě po Vomočilově asistenci Rostislav Pilavka, který snížil na 1:3. Českotřebovská odpověď na inkasovanou branku přišla o 3 minuty později. Po rychlém protiútoku Jindřicha s Jakubem Fúzikem hosté znovu vedli o 3 branky.

Další gól vidělo 665 diváků ve třetí třetině. Ve 47. minutě se v přesilové hře domácích trefil Štěpán Švec, asistovali Jankovský a Pilavka. V 55. minutě ale znovu zaúřadovali Vlček s Markem Hemským – 2:5. Šestý gól hostí vzápětí přidal po individuální akci Michael Schejbal.

Kohouti zvítězili 6:2. Pokud tuto výhru potvrdí i v domácím prostředí, obhájí 3. místo z loňska. Více napoví duel, který se bude hrát v České Třebové 6. března.