160211_OPRAVENA SS ZAHRADNICKA A TECHNICKALITOMYŠL – Další z řady investic za téměř 20 milionů korun byla dnes dokončena na Střední škole zahradnické a technické v Litomyšli. Šest objektů v areálu školy má nově zateplené obvodové stěny a střechy a rovněž vyměněné otvorové výplně. Investice byla převážně hrazená z evropských fondů z Operačního programu Životní prostředí.

„Před šesti lety se na škole v době, kdy se diskutovalo o splynutí dvou škol, střídala jedna delegace za druhou. Panovala reálná obava o osud obou škol. Následné splynutí však považuji za velmi úspěšné, jelikož dnes je škola po všech stránkách stabilní. Proto jsme také přistoupili k celé řadě investic jak z evropských fondů, tak z vlastního krajského rozpočtu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Tento projekt původně nebyl na seznamu našich investic, avšak díky dobrému čerpání jsme jej mohli zařadit a jsem za to rád. Jsem přesvědčený, že škola se neustále posouvá, a to nejen díky těmto investicím, které v roce 2015 dosáhly 30 milionů korun,“ sdělil hejtman Netolický a upozornil i na další plánované investice.

„Hlavní budova školy je další z těch, které budeme chtít zrekonstruovat. Problémem je však nastavení operačních programů a fakt, že budova je kulturní památkou, což s sebou nese jistá omezení. Pokud však bude rozpočet kraje nadále v dobré kondici, slibuji, že vložíme do projektu vlastní finance, a to nejen do zateplení budovy, ale také do vnitřního vybavení a úpravy interiérů,“ dodal hejtman Netolický.

Rekonstrukční práce na šesti objektech byly zahájeny 12. září 2014 a dokončeny v srpnu loňského roku.