V sobotu 12. září 2009 se pokusili získat nový squatt vystěhovaní squatteři z pražských Holešovic. Oni a jejich sympytizanti se pokusili vniknout do bývalého lázeňského domu v Apolinářské ulici v Praze 2. Odtud je po marném vyjednávání ve večerních hodinách policisté rozehnali. PAVEL BARNET / MEDIAFAX
ilustrační foto Policie ČR

ORLICKOÚSTECKO – V polovině měsíce srpna jsme vás informovali o sousedských neshodách, které vyústily ve výtržnost na zahradě jednoho z rodinných domů v České Třebové. Tehdy jsme veřejnost prostřednictvím sdělovacích prostředků vyzvali o svědectví k fyzickému napadení mezi jednasedmdesátiletým mužem s o čtyři roky mladší ženou.

Sousedské neshody vygradovaly okolo desáté hodiny dopoledne před rodinným domem na Lhotce v České Třebové. Po fyzickém napadení, kde neměly chybět kopy, facky a škrcení, skončila žena se zraněním v nemocnici. Z výpovědí obou účastníků potyčky tehdy vyplynulo, že vždy ten druhý měl být tím agresorem. Také, že incidentu byly přítomny další osoby. Díky sdělovacím prostředkům se nám v rámci prověřování podařilo zajistit několik svědeckých výpovědí, ze kterých je zřejmé, že žena měla úmyslně narušit sousedské vztahy a konflikt vyvolat. Údajně neoprávněně vstoupila na soukromý pozemek a na opakované výzvy muže, aby z pozemku odešla, nereagovala. Navíc měla předstírat fotografování okolí domu a po další výzvě k opuštění pozemku, souseda fyzicky napadla. Tímto jednáním měla vyvolat další vzájemné postrkování a pád obou zúčastněných na zem.

Policejní komisař sdělil ženě obvinění z přečinu výtržnictví. Pokud soud uzná obviněnou vinnou, může za zdmi věznice strávit až dva roky.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí