151021_DO KONCE ROKU BUDE HOTOVA SILNICE NA ZHORPARDUBICE – Silnice II/358 Česká Třebová – Zhoř bude do konce roku jako nová. Úsek od podjezdu pod železniční tratí v České Třebové po odbočku u restaurace U Kohouta dlouhý přes dva kilometry právě rekonstruuje Správa a údržba silnic Pardubického kraje a dostane se i na zbývající kilometrovou část silnice až ke Zhoři.

„Pokud nezasáhne krajně nepříznivé počasí, zvládneme opravit celý úsek až po Zhoř do konce roku,“ sdělil hejtman Martin Netolický. „Celkové náklady za dvoukilometrový úsek jsou 14 milionů korun bez daně z přidané hodnoty a zaplatí je příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Šest milionů na zbývající část zaplatí ze svého rozpočtu Pardubický kraj,“ řekl hejtman Martin Netolický.

V roce 2009 byl na této silnici obnoven úsek od Němčic po Zhoř (včetně průtahu obcí). O rok později Pardubický kraj modernizoval úsek v intravilánu města Česká Třebová od křižovatky se silnicí I/14 až za železniční podjezd. Na tento úsek navazuje letošní oprava, kterou Pardubický kraj zahájil 15. září.

„Oprava silnice spočívá v odfrézování stávajících krytových vrstev, pokládky výztužné geomřížoviny a následně asfaltobetonových krytových vrstev, vyčištění odvodňovacích příkopů, provedení vodorovného dopravního značení a osazení zádržného systému, práce jsou prováděny za dopravního omezení,“ popsal právě probíhající opravu náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek.