ÚSTÍ NAD ORLICÍ / LITOMYŠL – Superfinále Okresní školní ligy plaveckých štafet se konalo v pátek 15. 5. 2015 v Litomyšli. ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí vyhrála 1. místo plavecké štafety nejmladších žáků s časem 2:38,3 minut. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích v celkovém počtu 96 žáků.

Naši reprezentanti se umístili na těchto místech. V  kategorii A (6. třída) 1. místo ZŠ Bratří Čapků, Ústí nad Orlicí, 3. místo Sv. Čecha, Choceň, kategorii B (7. třída) 3. místo ZŠ Bratří Čapku Ústí nad Orlicí, kategorii D (9. třída) 3. místo 28. října, Žamberk.  Blahopřejeme všem vítězům a oceňujeme jejich sportovní výkony. Děkujeme všem zúčastněným závodníkům za úspěšnou reprezentaci Orlickoústecka a také doprovázejícím učitelům za spolupráci, podporu a skvělou atmosféru.

Vítězné štafety si v jednotlivých kategoriích odnesly plakety a první tři místa získala medaile a drobné dárky partnerů. V Ústí nad Orlicí připravuje Krytý plavecký bazén další ročník Okresní školní ligy a těší se na účast všech škol, které se přihlásily již v minulých ročnících.

Markéta Vojvodíková