KLOSTERNEUBURG (RAKOUSKO) – 10 kilometrů západně od rakouské metropole Vídeň leží městečko, kterému dominuje klášter. Zde se do 22. března koná jubilejní 10. mezinárodní výstava orchidejí “Vůně a kouzlo barev orchideí”.

Na ploše dvou tisíc metrů čtverečních lze spatřit orchideje nejrůznějších tvarů či barev. Mezi nejvzácnější exponáty patří “Hvězda Madagaskaru”. Pokud patříte mezi vášnivé pěstitele těchto kytek, máte možnost je nejen v hojném počtu vidět, ale také se poradit s odborníky na jejich pěstování či si nějakou rovnou přivést.

Podle množství návštěvníků nejen z Rakouska, ale také České republiky, Slovenska a Maďarska je vidět, že tato výstava v oranžerii kláštera, konající se jednou za dva roky, si nachází čím dál více obdivovatelů. Otevřeno je denně od 08:00 do 18:00 hodin. Vstupné pro dospělí činí 10,50 EUR, pro seniory 9,50 EUR a pro děti od 8 do 14 let 6,50 EUR. Pro ty, kteří by chtěli navštívit i klášter, lze zakoupit zvýhodněnou vstupenku i do kláštera, který prošel v posledních letech významnou vnější obnovou.

Rada na závěr, chcete-li si v klidu vychutnat kouzlo orchidejí, přijeďte přesně na otevírací dobu, jelikož hodinu po té již přijíždějí autobusy se stovkami návštěvníků a dlouhá fronta před vstupem a během prohlížení oranží v oranžérii není výjimkou. Z našeho regionu se zde dostanete autem za cca. 3:20 hodiny.

Stift Klosterneuburg, Stiftsplatz 1, A-3400 Klosterneuburg