HRADEC KRÁLOVÉ / ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Žákyně a pedagožky oboru Design oděvů orlickoústecké Střední školy uměleckoprůmyslové v Ústí nad Orlicí nezahálejí. Druhou účast na královéhradeckém Svatebním veletrhu ozdobily premiérovou módní přehlídkou. Dějištěm tradiční akce byl 23. a 24. ledna znovu hotel Nové Adalbertinum.

Kreativita a perfektní vypracování

Vyučující Jana Salabová, vedoucí uměleckého oboru, si účinkování Ústeckých ve východočeské metropoli pochvalovala, stejně tak diváckou kulisu celého podniku. „Počet návštěvníků byl po oba dva dny veliký. Naše modely vždy ukončovaly přehlídky svatebních salonů a byly pro diváky velkým zpestřením. Nabídli jsme také projekci osmačtyřiceti vybraných fotografií našich kolekcí a v době přestávky i video z naší loňské výstavy v Hernychově vile,“ uvedla krátce po skončení veletrhu.

Uměleckoprůmyslovou školu v Ústí, jejíž tradice v oděvním designu je neobyčejně bohatá, mohou těšit pozitivní ohlasy příchozích. „Byly opravdu velmi pozitivní, dokonce se mě několik lidí ptalo, kde a jak by se daly konkrétní modely koupit. Oceňovali nejen kreativitu, ale i perfektní střihové vypracování, což nás pochopitelně těší,“ zmínila Jana Salabová. Dodala ještě, že během módní přehlídky představila ústecká „umprumka“ přes dvacet modelů.

V dohledné době by měly být snímky z letošního ročníku k dispozici na internetových stránkách www.svatebniveletrh.com.

Mgr. Jan Pokorný