PARDUBICE – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se dnes sešel se starostou České Třebové Jaroslavem Zedníkem, aby probrali možnosti, jak vyřešit dopravní situaci u logistického překladiště společnosti Metrans. Zatímco Pardubický kraj na modernizaci silnice Česká Třebová – Semanín za 65 milionů korun už vybírá zhotovitele, nejasný zůstával termín opravy úseku komunikace pod třemi mosty za 60 milionů korun. I tady nyní svítá naděje k zahájení stavby.

Problém byl především v tom, že zmíněný úsek se týká tří vlastníků. Vlastní komunikace je Pardubického kraje, mosty patří Správě železniční a dopravní cesty a vodoteč Semanínského potoka spravují Lesy České republiky. Ti všichni musí sdružit prostředky na stavbu. „Pan starosta mne informoval o koordinační schůzce všech dotčených institucí v druhé části ledna, kde by mohlo dojít k významnému posunu v jednání. Zájmem Pardubického kraje je uskutečnit obě investice najednou, ještě letos,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Dalším tématem jednání byla plánovaná rekonstrukce bývalých nocležen Českých drah v České Třebové na dům s pečovatelskou službou. „Objekt v centru města jsme zakoupili a jednáme o jeho opravě, protože máme na tuto službu velký přetlak žádostí,“ sdělil hejtmanovi starosta města Jaroslav Zedník. Dohodli se, že projekt rekonstrukce představí náměstkyni ministryně pro místní rozvoj Kláře Dostálové a zjistí možnosti dotací na tento projekt.