PARDUBICE – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se společně s delegací vlády České republiky a dalších ústavních činitelů účastní oslav výročí 25 let od Sametové revoluce ve Spojených státech amerických. U příležitosti dárcovského večera se ve Washingtonu setkal také s bývalou ministryní zahraničí USA Madeleine Albrightovou.

„Madeleine Albrightová je úžasná šarmantní dáma, která se v USA těší obrovskému respektu. Rozhovor s ní byl pro mne skutečnou životní událostí. Paní Albrightová je rodačka z našeho kraje a plánuje příští rok opět přijet do České republiky a navštívit Letohrad. Předběžně jsem ji pozval na oficiální setkání se samosprávou Pardubického kraje,“ s potěšením oznámil hejtman Martin Netolický. Madeleine Albrightová se otevřeně a opakovaněhlásí k českému národu, české kultuře i svému regionu. Rozhodně je to žena, která si zaslouží obdiv a úctu,“ uvedl Martin Netolický.

Hejtman v pondělí 17. listopadu navštívil slavnostní koncert České filharmonie ve washingtonské Národní katedrále (National Cathedral). Včera nechyběl na slavnostním odhalení busty prezidenta České republiky Václava Havla ve sněmovním křídle Kapitolu. Do České republiky se vrací v závěru týdne.