ČESKÁ TŘEBOVÁ – Studenti VOŠ a SŠT Česká Třebová Adéla Štantejská, Pavel Horák a Tomáš Novotný vyhráli celostátní soutěž středních škol Logistik Junior 2014, která se uskutečnila na začátku října v Karlových Varech. Obstáli v tvrdé konkurenci 15 středoškolských týmů z Plzně, Břeclavi, Olomouce nebo Prahy a přivezli do České Třebové cenný pohár.

Cesta za triumfem nebyla jednoduchá. Studenti museli prokázat nejen znalosti z ekonomiky, přepravy, účetnictví nebo logistiky, ale museli si poradit i s logickými úlohami a prezentací před odbornou porotou. Týmy dostaly za úkol připravit prezentaci pro žáky 9. tříd základních škol s cílem přesvědčit je, aby se na danou střední školu přihlásili ke studiu.

Vítězné českotřebovské družstvo prokázalo hluboké porozumění oboru a svou zábavnou a kreativní prezentací převálcovalo ostatní soutěžící. Do finále postoupily čtyři týmy s největším počtem bodů a o konečném vítězi rozhodly otázky ve stylu populární televizní soutěže „Riskuj“. Přes drobná zaváhání štěstí zůstalo na straně třebovské trojice, která získala kov nejcennější. Druhé českotřebovské družstvo ve složení Michaela Švancarová, Jana Švorcová a Václav Šťastný se umístilo v první desítce.

Ing. Jaroslava Knířová, třídní učitelka vítězné trojice