ČESKÁ TŘEBOVÁ – Dlouholetý redaktor a moderátor OIK TV Jiří Musílek už není mezi námi. Zemřel ve čtvrtek v orlickoústecké nemocnici ve věku 72 let. Na skvělého kolegu vzpomíná celá naše redakce. „Ať Vám je tam nahoře krásně a rozdáváte radost a pohodu jako u nás na Zemi,“ řekl zarmoucený ředitel OIK TV Martin Vašíček.

Jiří Musílek pro OIK TV pracoval jako externí pracovník od roku 1994 až do roku 2013, kdy si chtěl začít užívat klidu a pohody. Ve spojení s celou redakcí zůstal i nadále. Za dobu, kdy byl nedílnou součástí vysílání OIK TV natočil stovky reportáží hlavně z kulturní oblasti a měl svůj vlastní pořad „Setkání Jiřího Musílka“, do kterého si zval zajímavé lidi. „Věřím, že Jiří Musílek nebude chybět pouze nám, jeho spolupracovníkům, ale také všem divákům OIK TV, které si za ta léta získal svou dobrosrdečností, pracovitostí a jemným humorem,“ dodal Vašíček.

Jeho nasazení do společenského života České Třebové bylo obdivuhodné. Mimo spolupráce s OIK TV byl divadelním ochotníkem, psal články do novin, zpíval v pěveckém sboru Bendl, pro Jabkancovou pouť psal scénáře scének anebo byl kronikářem či zastupitelem města. Řada Třebováků si jej také vybavuje jako poslance Federálního shromáždění po Sametové revoluci ještě za Československa. Ke svým 70. narozeninám v roce 2012 obdržel Cenu starosty města Česká Třebová.

Jiří Musílek byl a bude velkou osobností společenského a kulturního života v novodobých dějinách města Česká Třebová.