VÍDEŇ – Do reprezentačních výběrů, které reprezentovali Českou republiku na Světových hrách FICEP-FISEC byli vybráni i hráči a hráčky z volejbalového oddílu Sokola II. Do výběrů chlapců ročníku 1997 a mladší Lukáš Vašina a František Stránský a do výběru dívek Radka Voclová a Míša Sýkorová. Hry se konaly od 9. – 14. července v nedaleké Vídni a všichni hráči byli ústředními postavami Českých výběrů. Hlavním trenérem chlapců byl českotřebovák Lubomír Vašina. Na dobře upravených sportovištích, které byli umístěny na jednom místě sportovalo 14 zemí ( Brazílie, Španělsko, Maďarsko, Francie, Belgie, Portugalsko, Holandsko, Malta, Itálie, Německo, Portoriko, Argentina, Česká republika a domácí Rakousko) ve 12 sportovních disciplínách.

V silně obsazených turnajích se neztratili ani volejbalisté.  V dívkách bylo následující pořadí:

  1. Brazílie
  2. Belgie
  3. Portugalsko
  4. Francie
  5. Rakousko
  6. Česká republika

chlapcích se podařil ještě větší úspěch (po vítězství ve skupině) a zřejmě nebýt zranění ústředního nahrávače (L.Vašiny) v závěru semifinálového utkání s Rakouskem, který jsme prohráli v tie-breaku 17:15 po jasném vedení 2:0 na sety, mohlo z toho být i finále s Brazílií  na které se všichni těšili. Celkové pořadí:

    1. Brazílie
    2. Rakousko
    3. Česká republika
    4. Belgie
    5. Portugalsko
    6. Francie

Na akci se nejenom sportovalo, ale byli připraveny různé doprovodné programy od hudebních festivalů, přes burzy, zajímavé přednášky, až po samotné návštěvy různých zajímavostí Vídně.  Pěkný a zajímavý program byl připraven jak na otevíracím, tak závěrečném ceremoniálu světových her a nejenom dny plné sportu, skvělý výsledek, ale i společenský zážitek zpestřil našim sportovcům právě probíhající prázdniny.

Lubomír Vašina