ilustrační foto Policie ČR, Ústí n.O.

ORLICKOÚSTECKO – Již několik týdnů pátrali specialisté na násilnou trestnou činnost Služby kriminální policie a vyšetřování Ústí nad Orlicí po neznámém násilníkovi, který na Orlickoústecku dvakrát loupežně přepadl jednu osobu a na jedné se dopustil krádeže na osobě. Včera 6. května 2014 v dopoledních hodinách spadla klec a podezřelý muž byl za použití donucovacích prostředků zadržen.

Muž se měl zaměřovat na osoby, u kterých byl předpoklad, že by u sebe mohly mít větší finanční hotovost a poté s kuklou na hlavě je násilím nutit k vydání finanční hotovosti. Oběti se této násilné formě útoku snažili bránit a při tom byli zraněni.

Dvaatřicetiletý muž cizí státní příslušnosti se v průběhu výslechu kriminalistům doznal k loupežnému přepadení obsluhy baru v Rychnově nad Kněžnou a také ke krádeži věcí v hodnotě 62 tisíc korun v jedné z firem v Lanškrouně. Násilník, který má pravděpodobně na svědomí uvedená tři loupežná přepadení, jednu krádež na osobě a jednu krádež vloupáním si měl touto trestnou činností přijít na téměř 121 tisíc korun.

Vyšetřovatel muže ještě ten den obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež. Obviněného umístil do policejní cely s návrhem na vazební stíhání. Dnes v odpoledních hodinách bude soudce Okresního soudu v Ústí nad Orlicí rozhodovat o jeho vzetí do vazby. V případě, že soud uzná muže vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí