[videojs mp4=“http://oik.cz/jwplayer video/2014/140304_MIT KRIDLA 2014.mp4″ poster=“http://oik.cz/jwplayer video/2014/140304_MIT KRIDLA 2014.jpg“ width=“630″ height=“480″ prelode=“auto“]

DOLNÍ DOBROUČ – Mít křídla je název filmového festivalu, který každoročně láká do Dolní Dobrouče příznivce všech druhů létání. Letošní 6. ročník byl zlomový v účasti autorů i diváků a přinesl změnu také v hodnocení. Festival už má jméno. Sjíždějí se na něj autoři z celé republiky.

Spojuje je vztah k létání a záliba ve filmování. Co zažijí nebo pro film zinscenují, předkládají k veřejné kritice i odbornému posouzení. Letos se podle organizátorů sešlo tolik filmů, že museli udělat předvýběr a snímky kvůli hodnocení začlenit do kategorií. Přehlídka byla atraktivní i pro diváky, jichž se letos v dobroučském kině sešlo přes 200. Nejlepšímu filmu měli diváci možnost dát v anketě svůj hlas. Těch nakonec nejvíce získal snímek „Blbý kecy paragánů“ v kategorii hraných filmů.

Soutěžně snímky posuzovala odborná porota, která se také průběžně k promítaným filmům vyjadřovala. Při závěrečném vyhodnocení pak přidali své i ocenění autoři: Jan Hruška z Tábora jako výherce kategorie Videoklip nebo Andrea Balounová z Liberce, výherce kategorie Dokument. V kategorii hraných filmů si vítězství odvezl snímek „Náborová kampaň“ Martina Marka z Čáslavi a druhé místo diváky oceněný „Blbý kecy paragánů“ orlickoústeckého Dušana Vrátila.