SVITAVSKO – Prozatím marně  se snažíme vypátrat pobyt tří celostátně hledaných osob. Proto jsme se rozhodli obrátit se s prosbou o pomoc k široké veřejnosti.   Domníváme se, že třeba někdo v celostátně hledaném může poznat osobu, kterou často potkává na ulici, nebo jde o jeho souseda odvedle.  Pokud se pozorně zadíváte na fotografie hledaných (naleznete je v jednotlivých  odkazech) a budou vám povědomé, budeme rádi za jakýkoli poznatek vedoucí k  upřesnění jejich pohybu, či jejich pobytu.

Bezmála 8 let uniká trestu

Na 56letého muže z Litomyšlska vydal Okresní soud v Semilech 30. června 2006 příkaz k zatčení a to za majetkové delikty. Muž byl odsouzen k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců.   Hledaný  je vysoký 170 – 175 centimetrů, má velmi štíhlou postavu, delší tmavé vlasy a modré oči. Hovoří česky. Podrobnější popis i s fotografií hledaného naleznete zde: odkaz  (pokud je odkaz neaktivní, byla osoba vypátrána).

 Více jak tři roky si užívá svobody

Další hledanou osobou je 37 letý muž z Moravskotřebovska. Měl by být vysoký 185 – 190 centimetrů, střední postavy. Měl by mít krátké hnědočerné vlasy a modré oči. Na tohoto hledaného muže vydal Městský soud v Praze dne 4. listopadu 2010 příkaz k zatčení pro spáchání trestného činu úvěrový podvod. Jeho současný pobyt, ani zaměstnání, nejsou známy. Podrobnější popis i s fotografií hledaného naleznete zde: odkaz(pokud je odkaz neaktivní, byla osoba vypátrána).

Třetím hledaným je pak 43letý muž ze Svitavska, na kterého vydal Okresní soud v Prachaticích 11. září 2013 taktéž  příkaz k zatčení. Odsouzený se skrývá ve snaze vyhnout se trestu. Tento muž byl odsouzen pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání k trestu odnětí svobody na 6 měsíců. I jeho pobyt bohužel není znám. Hledaný je vysoký 175 – 180 centimetrů, měl by mít střední postavu, hnědočerné krátké vlasy. Podrobnější pois i s fotografií naleznete zde: odkaz

Jestliže víte,  kde by se tři celostátně hledaní muži mohli nacházet, uvědomte prosím policii na linku 158. Děkujeme

nprap. Anna Štegnerová
tisková mluvčí