ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Koridor, jehož oprava byla plánována již před několika lety, měl být v době rekonstrukce kanalizace dávno hotový. Odklad kvůli historické nádražní budově ale způsobil souběh obou akcí, což dodavateli kanalizace komplikuje dokončovací práce.

V objemu zhruba 5 % proto budou muset být přesunuty do příštího roku. Investorem stavby, výrazně podpořené dotací, je město Ústí nad Orlicí prostřednictvím své městské společnosti. Podle starosty města zdržení ošetří ministerská výjimka, která zároveň zamezí prodražení stavby. Koridor kanalizaci zdrží na celkem pěti místech. První dvě jsou v oblasti Mendriku. Kanalizační stoky tam bude možné dokončit až poté, co bude doprava převedená na novou železniční estakádu a původní trať snesená.

Na zahájení prací pak čeká také ulice Lázeňská a J. K. Tyla, které dosud slouží koridoru jako příjezdová cesta ke stavbě. S překopy se tam počítá od března do května příštího roku. Na termínu konce přestavby čistírny odpadních vod, která má jako součást celého projektu skončit 31. května letošního roku, se podle zástupce investora ani výjimkou z ministerstva nic nemění. Jako hotová přejde do zkušebního provozu od června letošního roku.