ZHOŘ – Že jsou silnice po ránu zrádné, poznaly ve čtvrtek hned dvě řidičky z Českotřebovska. Do zaměstnání už nedojely, mezi Českou Třebovou a Litomyšlí s vozy havarovaly a obě s lehkým zraněním skončily v nemocnici. Jako první havarovala o půl osmé ráno třiatřicetiletá řidička v obci Němčice-Zhoř. Podle svědků dostala dva smyky za sebou.

První vybrala, druhý ji odhodil do plotu rodinného domu v protisměru, kde i s autem skončila na střeše v zahradě domu. Vyprostit prý se řidička dokázala sama, s lehkým zraněním a v šoku ji záchranáři převezli do nemocnice. Jako nejpravděpodobnější příčinu nehody označili přítomní i policie námrazu na silnici. Ta ostatně překvapila i druhou řidičku, jedoucí stejným směrem. Na konci obce bourala zhruba o hodinu později a podle téměř stejného scénáře.

V nedobrovolné jízdě v protisměru ji zastavil až náraz do stromu. I v tomto případě byla řidička s lehčím zraněním převezená do nemocnice a srážku odnesly pouze pomačkané plechy. Škoda je odhadovaná na 20 tisíc korun, alkohol byl podle mluvčí svitavské policie na místě vyloučen.