ilustrační foto PČR

SVITAVY – Byl pátek 14. února kolem 10:30, když u dveří jednoho bytového domu na ulici Chelčického ve Svitavách zvonily dvě ženy. Obě přibližně ve věku mezi 30 – 40 lety, silnějších postav s přízvukem. Na hlavách měly dámy tmavé čepice a oblečeny byly do tmavých kabátů. Obě se vetřely do přízně seniorky s tím, že jdou zkontrolovat užívání léků. Osudová chyba byla ta, že je majitelka vpustila do svého soukromí, kde se jí ženy tázaly kolik léků vlastně bere a kolik za ně platí. Poté obě osoby vyhodnotily, že za léky seniorka platí až příliš a tudíž od nich dostane finanční příspěvek. Bylo ovšem nutné rozměnit dvoutisícovou bankovku.

Bohužel došlo k tomu, že pod dohledem jedné z žen seniorka ukázala, kde má ukryté peníze. Z peněženky poté, co obě ženy odešly, jí zmizely čtyři tisíce korun. To ovšem okradená žena zjistila zhruba za hodinu. To byly již obě ženy nenávratně pryč. Nyní po nich policie pátrá.

Výzva k veřejnosti
Viděli jste podezřelé ženy? Mohly se pohybovat po ulici Chelčického kolem 10:30. Mohly mít třeba i komplice a mohly nasednout do nějakého vozidla. Pokud máte k oběma ženám nějaký poznatek, volejte svitavské policisty na linku 974 578 651.

UPOZORNĚNÍ:
Upozorňujeme všechny občany, především ty dříve narozené, aby si na podezřelou dvojici dávali pozor a rozhodně si je nevpouštěli do svých příbytků. Pakliže podobné osoby zazvoní u vašich dveří, okamžitě volejte policii prostřednictvím linky 158.

nprap. Anna Štegnerová
vrchní inspektor