ORLICKOÚSTECKO – Obvinění ze spáchání loupežného přepadení, které se odehrálo v polovině měsíce prosince loňského roku na benzinové čerpací stanici v obci Sloupnice, si od policejního komisaře vyslechli dva muži ve věku devětačtyřicet let a jeden devětatřicet let.

Dva z obviněných měli podle usnesení o zahájení trestního stíhání v podvečerních hodinách přijet vozidlem k čerpací stanici. Jeden z mužů po natankování pohonných hmot údajně přistoupil k obsluze a přiložil jí ke krku aktivní paralyzér. Žena se elektrického výboje paralyzéru lekla a upustila peněženku s tržbou na zem. Muž kasírtašku sebral, nastoupil do vozidla a se spolupachatelem odjeli za třetím komplicem, se kterým loupežné přepadení měli naplánovat.

Policisté okamžitě po oznámení události začali po pachatelích intenzivně pátrat. Na základě výsledků prověřování zahájili trestní stíhání třech obviněných pro zvlášť závažný zločin loupež, za který jim nyní hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až deset let.

Vzhledem k vážnosti násilné trestné činnosti podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soudce Okresního soudu v Ústí nad Orlicí návrh státního zástupce akceptoval, a obviněné muže ve věku 49 a 39 let poslal do vazební věznice. Třetí z obviněných 49 letý údajný komplic je stíhán na svobodě.

nprap. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí