ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kompletní změna designu, ale hlavně větší prostory ve spojení s čítárnou a veřejným internetem. Takovou podobu má nyní dospělé oddělení českotřebovské knihovny, které před Vánoci prošlo rekonstrukcí. Čtenáři změnu chválí a vítají.

Důvodem změny byly podle ředitelky dosavadní stísněné prostory dospělého oddělení, limitovaného maximálním počtem 8 tisíc knih. Po úpravě je zde v tzv. volném výběru o 1/3 svazků více. Zkrátka ale nepřišly ani děti, na jejichž úkor bylo rozšíření dospělého oddělení provedeno. Ty získaly stejné prostory v přízemí budovy, a to přebudováním dosavadní čítárny s novým multifunkčním pódiem pro hru i předčítání.

Sjednocením všech služeb do jednoho prostoru odpadne dětem i dospělým přebíhání z jednoho patra budovy do druhého. Samotná rekonstrukce ve stavební části byla provedená nákladem 210 tisíc korun, který radnice uvolnila z městského rozpočtu, dalších zhruba 150 tisíc korun zaplatila knihovna ze svého rozpočtu na nové regály a vybavení do dětského oddělení.