Foto: PČR z místa dopravní nehody

ŽAMBERK – Žádáme všechny svědky dopravní nehody, kteří v neděli 19. ledna 2014 v 16:20 hodin projížděli nebo se nacházeli poblíž křižovatky protínající silnici II. třídy č. 310 a ulici Nádražní v Žamberku, o pomoc při pátrání po řidiči, který z místy dopravní nehody utekl.

Řidič vozidla značky Škoda Felicia (černé barvy) při průjezdu křižovatkou od ulice Nádražní ve směru od Divišova divadla zastavil před dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě!“. Při opětovném rozjetí pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla Škoda Octavia (barvy stříbrná metalíza) jedoucím po silnici II. třídy č. 310 ve směru od centra Žamberka. Řidič felície se střetl levou přední částí vozu s přední částí oktávky. Ihned po dopravní nehodě z auta vystoupil a utekl. Druhý řidič utrpěl zranění, které mu lékař rychlé záchranné služby na místě ošetřil. Poté se podrobil dechové zkoušce na alkohol s výsledkem negativním. Škoda na obou vozidlech je vyčíslena na 55 tisíc korun.

Žádáme případné svědky, kteří se ve výše uvedené době v místě nacházeli a mohli by policistům sdělit jakoukoli informaci k řidiči vozidla Škoda Felicia, aby neváhali a ihned zavolali na bezplatnou linku tísňového volání 158 nebo kontaktovali přímo dopravní policisty na telefonním čísle 974 580 251. Pomůžete tím objasnit okolnosti této události. Za veškeré informace předem děkujeme.

nprap. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí